reede, 4. juuli 2008

Kukkumiste valud blogides

Kas rulluisutamine on ohutu? I

Sirvisin veidi päevikuid, et mida inimesed ka rulluisutamisest kirjutavad. Ootamatult leidsin viimase paari nädala kirjutiste hulgas päris mitu valusat lugu. Kokku sai omamoodi kukkumiste ja kokkupõrgete TOP 5.

1. Kati kirjutab oma blogis, kuidas ta paar päeva tagasi äpardusse sattus. Rulluisutaja põrkas kokku jalgratturiga ja murdis küüne. Sellele lisandus sinikas. Kõlab täpselt nagu beibeanekdoot, inimene sai haiget ja naljakas ei ole. Järgneb õnnelik lõpp, lugege ise edasi.
Lisa: Järgmisel päeval sai Kati siiski vere välja. Uute ratastega oli teine minek ja kohe külg maas. Loodan, et see ei saa sul halvaks harjumuseks, sest ma ei jõua siin iga päev kah kukkumistest kirjutada.

2. Sofie on läbi elanud sarnase õnnetuse. Jalgrattur põrkas kokku rulluisutajaga. Äravahetamiseni sarnane lugu eelmisega, vaid nädalapäevad on erinevad. Või on ikka sama? Kui keegi kommenteeriks? Sofie jalgrattareisi kirjeldus jätkub veriste sündmustega ja lõpeb asjakohase näpuviibutusega liikluskorraldajate poole.

3. Laborihiir kirjeldab kukkumist Tabasalu rulluisuteel. Õnneks oli tal kiiver, kuid marrastus jalal on ilmselt väga valus. Eelmisel päeval õpetas ta lapsele ohutut kukkumist. Parane Pamiiris.

4. Raili on kukkunud rullsuuskadel. Sest talle ei jätkunud rulluiske. Mina oleks eelistanud orienteerumist, palju pehmem pind. Varesele valu ...

5. Ja kukkumiste kukkumine tuleb siin: „Sõidu alguses oli peagrupi suurus ca 150 meest, kuni kaheksandal kilomeetril toimus üks kõigi aegade suurimaid kukkumisi MK etapil, kukkus kokku 40-50 meest. Mehi langes nagu doomino nuppe, kiirus oli tol hetkel 50-60 kilomeetrit tunnis...”
Selle loo lõpus on ka rulluisuvõistluse video link, mida krimiuudiste sõpradel siiski vaadata ei tasu, sest verd seal ei näidata. Loe edasi Kerdi rulluisublogist.

Ohutu rulluisutamise teemal kirjutan veel ...